Στο έλεος του χιονιά...

Στο έλεος του χιονιά...
Τετ, 01/11/2017 - 12:01

Φαγωθήκαμε να δούμε χιόνι. Και τώρα τι; Όλη η γύμνια μας στην φόρα. Δεν είμαστε βασικά για τίποτα. Μόνο για ήλιο, θάλασσα, παραλία, τσιπουράκι, χαβαλέ και να χαμε να λέγαμε να χαμε να πουμε. Μια ολόκληρη πόλη έχει παραλύσει και η ταλαιπωρία στο φουλ…

Στα δικά μας, τα καθαρά στοιχηματικά, το μενού περιλαμβάνει αγώνες κυπέλλου και μόνο. Ένας θεσμό παρεξηγημένος και με διαφορετική αντιμετώπιση από χώρα σε χώρα αλλά και από ομάδα σε ομάδα. Ξεκινάμε από Ελλάδα. Το θεσμό εδώ τον βλέπουμε σοβαρά, αναγκαστικά, καθώς είναι  η μοναδική δίοδος για να πάρει κάποια άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού ένα τρόπαιο.

Το ματς στο «Βικελίδης», δεν θα γινει τελικά, όπως και στα Χανιά εν τέλει. Μόνο στο Αγρίνιο θα δούμε παιχνίδι, αν και πάλι ο αγωνιστικός χώρος δεν θα είναι ιδανικός. Περιμένω κλειστό ματς, ενδεχομένως να κριθεί στην λεπτομέρεια. Εκτός από τον καιρό, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η κούραση. Πολλά και κολλητά ματς για τις ομάδες και θα κρατήσουμε το 0-1 γκολ στο ματς του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος θα στερηθεί και τους σημαντικούς Τζάλμα και Μάτος.

Πάμε και στην γειτονική Ιταλία. Εκεί το κύπελλο το βλέπουν οι περισσότερες ομάδες ως αγγαρεία. Μόνο όταν φτάσουν στα ημιτελικά σοβαρεύονται κατεβάζοντας καλές ενδεκάδες. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και κάποιες ομάδες που ενδιαφέρονται για τον θεσμό διαχρονικά. Μια απ΄αυτές είναι η Φιορεντινά. Ξεκουράστηκε το Σου Κου, καθώς το ματς με την Πεσκάρα αναβλήθηκε.

Απέναντι στην Κιέβο, που ξεκίνησε με το αριστερό την χρονιά με τεσσάρα από την Αταλάντα, θεωρώ ότι θα κάνει το καθήκον της και θα πάρει την νίκη. Θα κρατήσουμε τον άσο συνδυαστικά και με τα πολλά γκολ. Πάμε και στο …κύπελλο του Βασιλιά. Εκεί υπάρχει σεβασμός στον θεσμό, οι ομάδες ναι μεν κάνουν αλλαγές αλλά τα ματς είναι διπλά και μπορούν τα φαβορί να διορθώσουν λάθη του πρώτου αγώνα.

Το ζευγάρι που θα μας απασχολήσει είναι αυτό της Αλαβές με την Λα Κορούνια. Θυμίζουμε ότι το πρώτο ματς είχε λήξει 2-2. Θεωρώ ότι οι γηπεδούχοι λόγω φόρμας, έδρας, αλλά και του ισόπαλλου σκορ στον πρώτο αγώνα έχουν όλες τις προυποθέσεις να κάνουν ακόμα νίκη και να περάσουν πανηγυρικά στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι βόλτες μας στα κύπελλα ανά την Ευρώπη θα κλείσουν στην Γαλλία.

Εκεί έχουμε παιχνίδια για το Γαλλικό Λιγκ Καπ. Θεσμός το ίδιο σοβαρός καθώς δίνει ευρωπαικό εισιτήριο. Τα παιχνίδια είναι μονά και οι γηπεδούχοι έχουν προβάδισμα. Θα μας απασχολήσει το ζευγάρι της Μπορντό με την Γκινγκαμπ. Δύο ομάδες που κυνηγάνε παραδοσιακά τα κύπελλα και ψάχνουν την διάκριση μέσα από εκεί. Θα γίνει μάχη και βασική μας επιλογή θα είναι το αμφίσκορο και από κοντά και το over.

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΜΠΟΡΝΤΟ – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ            G/G
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΚΙΕΒΟ    1+OVER
ΑΛΑΒΕΣ – ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ              1

Καλό βόλι…